Bachbloesemadvies

Bachbloesem mix op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Tekens van depressie onder de radar

Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

Deze soort depressie ‘onder de radar’ blijft meestal onopgemerkt omdat, wanneer we aan een depressieve persoon denken, we ons iemand inbeelden die heel ongelukkig is en voortdurend huilt. En hoewel verdriet en frequente huilbuien vaak voorkomende symptomen van depressie zijn, toch ziet niet iedereen die depressief is er verdrietig uit.

Dus of jij nu de persoon bent die hard zijn best doet de wereld te overtuigen dat je gelukkig bent, terwijl dat niet zo is, of als je je zorgen maakt om iemand die je kent die zijn of haar pijn maskeert, dan zullen de volgende vragen je helpen om te begrijpen wat een depressie ‘onder de radar’ is en wat je eraan kan doen.


Wat zijn de tekens van een verborgen depressie?

1. Is er een verandering in eetlust of gewicht?

Een verandering in eetlust, of het nu te veel of te weinig eten is, kan een indicatie zijn van een depressie. Sommigen eten meer voor meer comfort, anderen eten minder door een gebrek aan eetlust of uit neerslachtigheid.

Deze veranderingen zorgen er niet alleen voor dat er gewicht bijkomt of net verloren wordt, maar heeft ook een effect op de energie en het humeur van een persoon. Meer lichaamsvet kan ook een trigger zijn voor toegenomen ontsteking, wat de ontwikkeling van depressiesymptomen versterkt.

2. Is er een verandering in het slaappatroon?

Je gemoedstoestand en slaap zijn sterk verbonden met elkaar. Niet genoeg slapen, bijvoorbeeld, kan bijdragen aan een depressie. Terwijl mensen die depressief zijn het vaak moeilijker hebben om te slapen.

Anderzijds, als iemand veel meer slaapt dan anders, kan dit ook een teken zijn dat ze een depressie verbergen.

3. Is er een verlies van interesse in hobby’s of andere activiteiten?

Een gebrek aan interesse in activiteiten waar iemand voordien van genoot is vaak één van de eerste signalen van een depressie die bij een familie of vrienden gaat opvallen. Bachbloesem mix 65 kan helpen om aandachtiger te zijn voor het leven en donkere gedachten weg te drijven.

4. Gebruikt de persoon drugs of alcohol om emoties te onderdrukken?

Sommige mensen met een verdoken depressie gebruiken drugs of alcohol om negatieve emoties zoals eenzaamheid, verdriet en wanhoop te verwerken.

5. Is de persoon doorgaans vermoeid?

Vermoeidheid is een vaak voorkomend signaal van depressie. Terwijl iedereen zich soms wel eens moe voelt, kan aanhoudende vermoeidheid een teken zijn van een depressie “onder de radar”.

6. Lachen ze ook met hun ogen?

Verborgen depressie wordt soms ook wel “lachende depressie” genoemd. Mensen die hun depressie verbergen lachen soms om gelukkig te lijken in het bijzijn van anderen. Het kan wel een hele uitdaging worden om dat geforceerde gelukkig zijn aan te houden. Eens je weet waar je naar moet kijken, dan zal je zien dat ze niet lachen met hun ogen, wat wanhoop of verdriet verraadt.

7. Minder optimistisch dan anderen?

Mensen met een depressie kunnen meer depressief realisme vertonen – ze zijn pessimistischer over gebeurtenissen dan anderen en zijn realistischer over wat ze wel en niet onder controle hebben. Minder optimistisch zijn dan anderen kan een symptoom zijn van een verborgen depressie, vooral in combinatie met andere signalen.

8. Moeite om geconcentreerd te blijven?

Concentratieverlies, aangetoond door bijvoorbeeld in een gesprek te vergeten wat ze aan het zeggen waren, is een indicatie van problemen met geheugen of concentratie. Deze symptomen kunnen een depressie nog slechter maken, omdat ze relaties en het werk kunnen bemoeilijken.

9. Veranderingen in de fysieke gezondheid?

Depressie kan fysieke gevolgen hebben. Dit kan vermoeidheid en gewichtsveranderingen teweeg brengen, maar ook andere symptomen zijn chronische pijn, verteringsproblemen en hoofdpijn.

10. Heb je veranderingen in hun persoonlijkheid gemerkt?

Mensen met een geheime depressie hebben stemmingswisselingen, worden boos en zijn geïrriteerd, teruggetrokken en stil.

11. Is er sprake van een verlies aan libido?

Een depressie kan worden gelinkt aan verschillende seksuele problemen, zoals een verlies aan verlangen, seksueel functioneren en voldoening. Redenen voor minder zin in seks zijn vermoeidheid, een laag zelfbeeld en een algemeen verlies van interesse in leuke activiteiten.

Wat kan je doen als je een verborgen depressie hebt?

Geloof jij dat je een depressie “onder de radar” hebt? Contacteer dan een dokter. Een dokter kan een diagnose stellen en de juiste behandeling voorstellen.

Manieren waarop je zelf met een depressie kan omgaan zijn:

  • Stress verminderen met yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen
  • Een steungroep zoeken, iemand om erover te praten
  • Op regelmatige tijdstippen maaltijden eten
  • Vaak bewegen, vooral in de buitenlucht
  • Meer onder de mensen komen – maar dit kan moeilijk zijn bij een depressie
  • Bij een familielid of vriend steun zoeken
  • Je proberen meer bezig te houden met hobby’s of activiteiten die je vroeger leuk vond

En wat als iemand anders een depressie “onder de radar” heeft?

Als een gezinslid of vriend een verborgen depressie lijkt te hebben, probeer dan met hen te spreken over de symptomen – waarbij je ook advies en steun biedt zonder te veroordelen.

Ondersteunende, positieve acties zijn:

  • Aanmoedigen om een behandeling te zoeken
  • Plannen om samen leuke activiteiten te doen
  • Samen sporten
  • Hen begeleiden naar afspraken

Daarbij is het een uitdaging om voor iemand te zorgen die een depressie heeft. Vergeet niet om voldoende zelfzorg te doen en te zorgen voor je eigen welzijn.

Zorgt een depressie “onder de radar” voor een verhoogd risico op zelfmoord?

Terwijl mensen met een klinische depressie te weinig energie lijken te hebben om een zelfmoordplan uit te voeren, zijn diegenen met een “lachende depressie” een hoger risico omdat ze nog steeds functioneren. Wat daaruit resulteert, is dat ze vaker doorzetten bij suïcidale gedachten. En omdat deze soort depressie “onder de radar” blijft, wordt deze depressie ook niet behandeld en wordt het over tijd slechter, wat het risico op zelfpijniging verhoogt.

Wat nu met depressie?

Een depressie is een vaak voorkomende, slopende mentale aandoening die een grote impact kan hebben op de job en de relaties van een individu. Maar een verborgen depressie is een behandelbare aandoening, en er is geen reden voor schaamte of om te lijden in stilte. Vind je dat zelfhulpmaatregelen niet voldoende zijn om je humeur te verbeteren, aarzel dan niet om een dokter te raadplegen.


Bronnen:

https://www.healthline.com/health/depression/hidden-depression

https://www.verywellmind.com/what-is-smiling-depression-4775918

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe het!

Lees tips om de uitdaging waar je nu aan denkt meteen aan te gaan. Nu is het moment om iets te doen, je kan meten beginnen. Lees verder om meer te weten!

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Hoe maak je het leven dragelijker tijdens de menopauze?

Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers.

Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Het is heel makkelijk om altijd iedereen, ook jezelf, te bekritiseren en beoordelen. Alleen achteraf voel je je er vaak slecht over en schuldig.

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Slechte gewoontes verspillen je energie en tijd. Ze verstoren je leven, brengen je gezondheid in gevaar en weerhouden je ervan je doelen te bereiken. Dus waarom hebben we ze? En wat kunnen we doen om onze slechte gewoontes te doorbreken?

Kun jij dingen accepteren die je niet kunt veranderen? Doe onze test!

Je relatie loopt stuk of je verliest je baan en je komt vast te zitten in een sleur van negatieve gedachten en lijden. Hoe goed ben jij in het loslaten van wrok en het accepteren dat sommige dingen buiten je macht liggen en gewoon zijn zoals ze zijn? Doe onze test en kom erachter!

Wat te doen als je kind niet terug naar school wil?

Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.

7 redenen waarom je kind slecht presteert

Als ouders maken we ons vaak zorgen bij een slecht rapport op school, soms zelfs meer dan ons kind! Gaan de punten erop achteruit, dan begin je redenen te zoeken en of je iets kan doen om te helpen.

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?

We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

Tekens van depressie onder de radar

Tekens van depressie onder de radar
Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

Deze soort depressie ‘onder de radar’ blijft meestal onopgemerkt omdat, wanneer we aan een depressieve persoon denken, we ons iemand inbeelden die heel ongelukkig is en voortdurend huilt. En hoewel verdriet en frequente huilbuien vaak voorkomende symptomen van depressie zijn, toch ziet niet iedereen die depressief is er verdrietig uit.

Dus of jij nu de persoon bent die hard zijn best doet de wereld te overtuigen dat je gelukkig bent, terwijl dat niet zo is, of als je je zorgen maakt om iemand die je kent die zijn of haar pijn maskeert, dan zullen de volgende vragen je helpen om te begrijpen wat een depressie ‘onder de radar’ is en wat je eraan kan doen.

Persoonlijke Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix op maat - Wizard :

  • Je stelt zelf je mix samen
  • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
  • Aan de hand van reeds bestaande mixen
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard

Wat zijn de tekens van een verborgen depressie?

1. Is er een verandering in eetlust of gewicht?

Een verandering in eetlust, of het nu te veel of te weinig eten is, kan een indicatie zijn van een depressie. Sommigen eten meer voor meer comfort, anderen eten minder door een gebrek aan eetlust of uit neerslachtigheid.

Deze veranderingen zorgen er niet alleen voor dat er gewicht bijkomt of net verloren wordt, maar heeft ook een effect op de energie en het humeur van een persoon. Meer lichaamsvet kan ook een trigger zijn voor toegenomen ontsteking, wat de ontwikkeling van depressiesymptomen versterkt.

2. Is er een verandering in het slaappatroon?

Je gemoedstoestand en slaap zijn sterk verbonden met elkaar. Niet genoeg slapen, bijvoorbeeld, kan bijdragen aan een depressie. Terwijl mensen die depressief zijn het vaak moeilijker hebben om te slapen.

Anderzijds, als iemand veel meer slaapt dan anders, kan dit ook een teken zijn dat ze een depressie verbergen.

3. Is er een verlies van interesse in hobby’s of andere activiteiten?

Een gebrek aan interesse in activiteiten waar iemand voordien van genoot is vaak één van de eerste signalen van een depressie die bij een familie of vrienden gaat opvallen. Bachbloesem mix 65 kan helpen om aandachtiger te zijn voor het leven en donkere gedachten weg te drijven.

4. Gebruikt de persoon drugs of alcohol om emoties te onderdrukken?

Sommige mensen met een verdoken depressie gebruiken drugs of alcohol om negatieve emoties zoals eenzaamheid, verdriet en wanhoop te verwerken.

5. Is de persoon doorgaans vermoeid?

Vermoeidheid is een vaak voorkomend signaal van depressie. Terwijl iedereen zich soms wel eens moe voelt, kan aanhoudende vermoeidheid een teken zijn van een depressie “onder de radar”.

6. Lachen ze ook met hun ogen?

Verborgen depressie wordt soms ook wel “lachende depressie” genoemd. Mensen die hun depressie verbergen lachen soms om gelukkig te lijken in het bijzijn van anderen. Het kan wel een hele uitdaging worden om dat geforceerde gelukkig zijn aan te houden. Eens je weet waar je naar moet kijken, dan zal je zien dat ze niet lachen met hun ogen, wat wanhoop of verdriet verraadt.

7. Minder optimistisch dan anderen?

Mensen met een depressie kunnen meer depressief realisme vertonen – ze zijn pessimistischer over gebeurtenissen dan anderen en zijn realistischer over wat ze wel en niet onder controle hebben. Minder optimistisch zijn dan anderen kan een symptoom zijn van een verborgen depressie, vooral in combinatie met andere signalen.

8. Moeite om geconcentreerd te blijven?

Concentratieverlies, aangetoond door bijvoorbeeld in een gesprek te vergeten wat ze aan het zeggen waren, is een indicatie van problemen met geheugen of concentratie. Deze symptomen kunnen een depressie nog slechter maken, omdat ze relaties en het werk kunnen bemoeilijken.

9. Veranderingen in de fysieke gezondheid?

Depressie kan fysieke gevolgen hebben. Dit kan vermoeidheid en gewichtsveranderingen teweeg brengen, maar ook andere symptomen zijn chronische pijn, verteringsproblemen en hoofdpijn.

10. Heb je veranderingen in hun persoonlijkheid gemerkt?

Mensen met een geheime depressie hebben stemmingswisselingen, worden boos en zijn geïrriteerd, teruggetrokken en stil.

11. Is er sprake van een verlies aan libido?

Een depressie kan worden gelinkt aan verschillende seksuele problemen, zoals een verlies aan verlangen, seksueel functioneren en voldoening. Redenen voor minder zin in seks zijn vermoeidheid, een laag zelfbeeld en een algemeen verlies van interesse in leuke activiteiten.

Wat kan je doen als je een verborgen depressie hebt?

Geloof jij dat je een depressie “onder de radar” hebt? Contacteer dan een dokter. Een dokter kan een diagnose stellen en de juiste behandeling voorstellen.

Manieren waarop je zelf met een depressie kan omgaan zijn:

  • Stress verminderen met yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen
  • Een steungroep zoeken, iemand om erover te praten
  • Op regelmatige tijdstippen maaltijden eten
  • Vaak bewegen, vooral in de buitenlucht
  • Meer onder de mensen komen – maar dit kan moeilijk zijn bij een depressie
  • Bij een familielid of vriend steun zoeken
  • Je proberen meer bezig te houden met hobby’s of activiteiten die je vroeger leuk vond

En wat als iemand anders een depressie “onder de radar” heeft?

Als een gezinslid of vriend een verborgen depressie lijkt te hebben, probeer dan met hen te spreken over de symptomen – waarbij je ook advies en steun biedt zonder te veroordelen.

Ondersteunende, positieve acties zijn:

  • Aanmoedigen om een behandeling te zoeken
  • Plannen om samen leuke activiteiten te doen
  • Samen sporten
  • Hen begeleiden naar afspraken

Daarbij is het een uitdaging om voor iemand te zorgen die een depressie heeft. Vergeet niet om voldoende zelfzorg te doen en te zorgen voor je eigen welzijn.

Zorgt een depressie “onder de radar” voor een verhoogd risico op zelfmoord?

Terwijl mensen met een klinische depressie te weinig energie lijken te hebben om een zelfmoordplan uit te voeren, zijn diegenen met een “lachende depressie” een hoger risico omdat ze nog steeds functioneren. Wat daaruit resulteert, is dat ze vaker doorzetten bij suïcidale gedachten. En omdat deze soort depressie “onder de radar” blijft, wordt deze depressie ook niet behandeld en wordt het over tijd slechter, wat het risico op zelfpijniging verhoogt.

Wat nu met depressie?

Een depressie is een vaak voorkomende, slopende mentale aandoening die een grote impact kan hebben op de job en de relaties van een individu. Maar een verborgen depressie is een behandelbare aandoening, en er is geen reden voor schaamte of om te lijden in stilte. Vind je dat zelfhulpmaatregelen niet voldoende zijn om je humeur te verbeteren, aarzel dan niet om een dokter te raadplegen.


Bronnen:

https://www.healthline.com/health/depression/hidden-depression

https://www.verywellmind.com/what-is-smiling-depression-4775918


Marie Pure

Andere artikelen


Stop onmiddellijk met uitstellen en doe iets

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe het!

Lees tips om de uitdaging waar je nu aan denkt meteen aan te gaan. Nu is het moment om iets te doen, je kan meten beginnen. Lees verder om meer te weten!

Lees het volledig artikel

Ik wil niet!

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Lees het volledig artikel

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Lees het volledig artikel

menopauze

Hoe maak je het leven dragelijker tijdens de menopauze?

Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers.

Lees het volledig artikel

Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Het is heel makkelijk om altijd iedereen, ook jezelf, te bekritiseren en beoordelen. Alleen achteraf voel je je er vaak slecht over en schuldig.

Lees het volledig artikel

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Slechte gewoontes verspillen je energie en tijd. Ze verstoren je leven, brengen je gezondheid in gevaar en weerhouden je ervan je doelen te bereiken. Dus waarom hebben we ze? En wat kunnen we doen om onze slechte gewoontes te doorbreken?

Lees het volledig artikel

Kun jij dingen accepteren die je niet kunt veranderen Doe onze test!

Kun jij dingen accepteren die je niet kunt veranderen? Doe onze test!

Je relatie loopt stuk of je verliest je baan en je komt vast te zitten in een sleur van negatieve gedachten en lijden. Hoe goed ben jij in het loslaten van wrok en het accepteren dat sommige dingen buiten je macht liggen en gewoon zijn zoals ze zijn? Doe onze test en kom erachter!

Lees het volledig artikel

wat te doen als je kind niet terug naar school wil

Wat te doen als je kind niet terug naar school wil?

Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.

Lees het volledig artikel

7 redenen waarom je kind slecht presteert

7 redenen waarom je kind slecht presteert

Als ouders maken we ons vaak zorgen bij een slecht rapport op school, soms zelfs meer dan ons kind! Gaan de punten erop achteruit, dan begin je redenen te zoeken en of je iets kan doen om te helpen.

Lees het volledig artikel

onbereikbaar

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?

We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....