Bachbloesemadvies

Bachbloesem mix op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen?

Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen

Waarom voel je vlinders aan het begin van een nieuwe romance, en hoe kun je de vlam in een langdurige relatie brandend houden als de eerste vonk begint te vervagen? Aan het begin van een nieuwe relatie ben je echt helemaal in de wolken met dat ‘first-date’ vlindergevoel in je buik. Maar de euforie lijkt na een paar maanden te vervagen, en naarmate de tijd verstrijkt kan de relatie voorspelbaar en als een sleur aanvoelen. En je vraagt je wellicht af waar die eerste vonk is gebleven en of het wel mogelijk is om opwinding en romantiek in een langdurige relatie te behouden.

Wat veroorzaakt dat eerste date gevoel?

Dat gevoel van vlinders in je buik dat je ervaart als je voor het eerst gaat daten met iemand die nieuw is, komt allemaal door je hormonen. Bij mannen wordt dit vooral door vasopressine veroorzaakt, bij vrouwen is oxytocine er voornamelijk verantwoordelijk voor. Maar ook andere hormonen, waaronder de ‘feel good’-hormonen dopamine en serotonine, spelen een grote rol in dit gevoel. De fysieke reacties van zo een eerste date, zoals een droge mond, zweterige handpalmen en hartkloppingen, worden weer veroorzaakt door een verhoogd adrenalinegehalte. Adrenaline komt namelijk vrij als je nerveus bent en een eerste date kan een heel nerveuze gelegenheid zijn. Dit alles zijn tekenen en symptomen van ‘liefde op het eerste gezicht’.


Van nervositeit naar veiligheid

Omdat het niet goed is voor je lichaam om die hoge gehaltes van hormonen de gehele tijd vast te houden, kunnen we deze intense gevoelens van ‘verliefdheid’ niet in stand houden. Wanneer je je in een langdurige relatie nestelt, voel je je comfortabel en ontspannen met elkaar en vervaagt die eerste euforie en gespannenheid van dat eerste moment dat je elkaar ontmoette. Het lijkt wellicht dat je niet meer genoeg van je partner houdt, maar dat is niet zo. Daarom is het goed om te begrijpen hoe het concept van ‘verliefd zijn’ op hormonale basis in elkaar steekt.

Als je je eenmaal hebt gevestigd in een relatie, zullen de heftige emoties in een relatie in de loop der jaren vervagen en verdwijnen. Dit is een natuurlijk proces en zegt dus niet dat je niet meer van de ander houdt. Echter bestaat wel de kans dat je relatie routineus en saai wordt. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de vonk in leven te houden en je relatie dus spannend.

1. Probeer nieuwe dingen samen

Bij een nieuwe relatie gaat het niet alleen om het levendig houden van de romantiek. De nieuwigheid van de relatie geeft juist al die spannende gevoelens. Nieuwe dingen stimuleren ook nog eens onze hersenen. Zo nu en dan samen nieuwe ervaringen uitproberen, helpen om plezier in je relatie te houden. Neem een kookles, doe vrijwilligerswerk bij een voedselbank, of neem samen tennisles. Iets nieuws leren kan je helpen om dat warme, verliefde gevoel te heroveren.

2. Verras je partner met iets attents

Kleine verrassingen houden de spanning in stand en helpen je te voorkomen dat je in een sleur terecht komt. De mogelijkheden zijn eindeloos: trakteer je partner op een weekendje weg, breng ontbijt op bed, kook een speciale maaltijd of kom thuis met een klein cadeautje. Zorg ervoor dat je iets doet wat de ander zeker zal waarderen. Een klein, attent gebaar, heeft vaak een grote impact.

3. Ga met je partner op date

Tijdens de eerste dagen van een relatie ga je vaak op date. Het maken van afspraakjes zijn in het begin heel belangrijk om elkaar te leren kennen. Maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt het uitgaan voor koffie, naar de bioscoop of voor het diner vaak geruild voor het kijken naar de televisie en hangen op de bank. Versterk je relatie door zo vaak mogelijk samen quality time in te plannen en ga gewoon samen op een afspraakje. Zo breng je de spanning ook weer een beetje terug.

4. Praat met elkaar

Liefde is… je dag met elkaar delen. Praat samen over wat belangrijk is. Luister naar elkaar en uit je gevoelens. Maar zeg ook de romantische dingen die je vroeger zei tijdens die eerste dates. Stop niet met het uiten van je emoties en vertel je partner dat je van diegene houdt.

5. Bouw spanning op met berichtjes

Ben je op het werk of ga je net onderweg naar huis? Stuur de ander eens een sexy, lief of romantisch berichtje. Het sturen van sms’jes helpen om de spanning op te bouwen tot het moment wanneer je elkaar weer ziet. Vooral ondeugende en sexy berichtjes helpen alvast om het vuur in je relatie aan te wakkeren.

6. Word fysiek

Frequent lichamelijk contact geeft uitdrukking aan intimiteit en genegenheid, wat essentieel is voor een gezonde lange termijn relatie. Geef je partner eens wat vaker een knuffel, bijvoorbeeld als diegene thuiskomt of naar het werk gaat. Of zomaar, omdat je er zin in hebt. Raak de arm eens aan als je diegene passeert in de keuken. En lekker tegen elkaar aankruipen op de bank is tevens heel fijn en gezellig. Lichamelijk contact hoeft niet per se tot seks te leiden. Maar dat mag natuurlijk wel. Is je seksleven ondermaats en kun je daar niet heel goed mee omgaan? Dan kan Bachbloesem mix 41 helpen om dat gebrek aan verlangen weer te versterken.

7. Creëer samen doelen

Stel een aantal doelen die je met z'n tweeën kunt nastreven. Dit kan uiteraard van alles zijn, van het samen sparen voor een hypotheek tot het lopen van een marathon. Of misschien heb je wel wat reisbestemmingen die je samen wil bezoeken. Maak eens een koppel ‘bucket list’ en ga er samen voor. Gedeelde doelen zorgen voor teamwork en geven je dingen te doen én veel onderwerpen om over te praten.

8. Breng tijd door met andere koppels in een goede relatie

Breng eens wat tijd door met andere koppels die een goede, sterke relatie hebben. Dit kan namelijk je eigen relatie versterken. Positieve rolmodellen helpen je te inspireren en te motiveren om je relatie fris en spannend te houden.

9. Praat over je dromen en aspiraties

Toen je voor het eerst met elkaar uitging en elkaar leerde kennen, had je het waarschijnlijk over je aspiraties en dromen. Naarmate de tijd verstrijkt, worden dit soort gesprekken vaak vergeten. We nemen aan dat we alles weten over onze partner. Maak tijd om je doelen en toekomstige hoop te bespreken en help elkaar om deze dromen tot leven te brengen.

10. Blijf nieuwsgierig

Naarmate een relatie vordert, hebben mensen de neiging om het soort vragen dat ze elkaar stellen te veranderen. ‘Wat is je vroegste herinnering?’ wordt vervangen door: ‘Heb je eraan gedacht om melk te kopen?’ Geef het gesprek een positieve draai en vraag eens naar hoe de ander de dag heeft beleefd. Vraag eens naar vroeger of juist wat de mening is over actuele gebeurtenissen. Dat helpt om geïnteresseerd in elkaar te blijven en het vuur op te laden.

Nog even tot slot

Terwijl je je concentreert op je relatie, vergeet dan niet om voor jezelf te zorgen. Als je leven erg verweven is met dat van je partner, loop je het risico je eigen identiteit te verliezen. Zorg ervoor dat je eigen hobby's, vriendschappen en interesses behoudt. Het vestigen en behouden van autonomie en onafhankelijkheid zal je aantrekkingskracht op elkaar weer aanwakkeren. Bovendien heb je dan altijd gespreksstof voor als je samen bent.

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Jouw fouten als ouder

Kunnen we leren uit onze fouten en een sterkere, emotioneel gezondere band creëren met onze kinderen? Om je zwakke plekken te helpen identificeren, zijn hier enkele vaak voorkomende problemen die ouders maken.

Scheiden doet lijden?

Wat doet een scheiding met kinderen en wat zijn de precieze gevolgen voor kinderen? Voor een kind verandert er na een scheiding plots veel. Wat zijn de gevolgen voor kinderen van gescheiden ouders?

Waarom je niet de beste bent

Wat zijn jouw doelen in het leven? Plan je rijk te zijn, een topvoetballer, een goede ouder of de eerste minister te worden? Hoe je ook je leven plant, vroeg of laat zal je obstakels tegenkomen die je voorkomen je doelen te bereiken.

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Verwacht jij te veel van anderen?

Verwacht jij meer van anderen dan dat ze geven? Tekens dat je te veel vraagt – en hoe je dat patroon doorbreekt.

Examens in zicht!

De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? Het uitoefenen van yoga biedt veel voordelen. Het is een holistische praktijk die voordelig is op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Gaat alles te snel voor jou

Ben je bezorgd dat de wereld te snel verandert? Dan ben je niet alleen: de technologie ontwikkelt zich voortdurend, en het is een uitdaging om met alles mee te zijn. Veel mensen – niet alleen de oudere generatie – zijn daarom angstig dat ze achterop zullen geraken.

Feit of fictie? Is het echt gezond?

Er zijn te veel tegenstrijdige berichten rond gezondheidsadvies. Het zorgt voor te veel verwarring. Het ene jaar is boter slecht voor je, en margarine beter. Het jaar erop is het omgekeerd. Het ene artikel spreekt over een te zware belasting van je gewrichten bij het joggen; het andere artikel zegt dat het goed voor je is omdat het je botten versterkt.

Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen?

Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen?
Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen

Waarom voel je vlinders aan het begin van een nieuwe romance, en hoe kun je de vlam in een langdurige relatie brandend houden als de eerste vonk begint te vervagen? Aan het begin van een nieuwe relatie ben je echt helemaal in de wolken met dat ‘first-date’ vlindergevoel in je buik. Maar de euforie lijkt na een paar maanden te vervagen, en naarmate de tijd verstrijkt kan de relatie voorspelbaar en als een sleur aanvoelen. En je vraagt je wellicht af waar die eerste vonk is gebleven en of het wel mogelijk is om opwinding en romantiek in een langdurige relatie te behouden.

Wat veroorzaakt dat eerste date gevoel?

Dat gevoel van vlinders in je buik dat je ervaart als je voor het eerst gaat daten met iemand die nieuw is, komt allemaal door je hormonen. Bij mannen wordt dit vooral door vasopressine veroorzaakt, bij vrouwen is oxytocine er voornamelijk verantwoordelijk voor. Maar ook andere hormonen, waaronder de ‘feel good’-hormonen dopamine en serotonine, spelen een grote rol in dit gevoel. De fysieke reacties van zo een eerste date, zoals een droge mond, zweterige handpalmen en hartkloppingen, worden weer veroorzaakt door een verhoogd adrenalinegehalte. Adrenaline komt namelijk vrij als je nerveus bent en een eerste date kan een heel nerveuze gelegenheid zijn. Dit alles zijn tekenen en symptomen van ‘liefde op het eerste gezicht’.

Persoonlijke Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix op maat - Wizard :

  • Je stelt zelf je mix samen
  • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
  • Aan de hand van reeds bestaande mixen
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard

Van nervositeit naar veiligheid

Omdat het niet goed is voor je lichaam om die hoge gehaltes van hormonen de gehele tijd vast te houden, kunnen we deze intense gevoelens van ‘verliefdheid’ niet in stand houden. Wanneer je je in een langdurige relatie nestelt, voel je je comfortabel en ontspannen met elkaar en vervaagt die eerste euforie en gespannenheid van dat eerste moment dat je elkaar ontmoette. Het lijkt wellicht dat je niet meer genoeg van je partner houdt, maar dat is niet zo. Daarom is het goed om te begrijpen hoe het concept van ‘verliefd zijn’ op hormonale basis in elkaar steekt.

Als je je eenmaal hebt gevestigd in een relatie, zullen de heftige emoties in een relatie in de loop der jaren vervagen en verdwijnen. Dit is een natuurlijk proces en zegt dus niet dat je niet meer van de ander houdt. Echter bestaat wel de kans dat je relatie routineus en saai wordt. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de vonk in leven te houden en je relatie dus spannend.

1. Probeer nieuwe dingen samen

Bij een nieuwe relatie gaat het niet alleen om het levendig houden van de romantiek. De nieuwigheid van de relatie geeft juist al die spannende gevoelens. Nieuwe dingen stimuleren ook nog eens onze hersenen. Zo nu en dan samen nieuwe ervaringen uitproberen, helpen om plezier in je relatie te houden. Neem een kookles, doe vrijwilligerswerk bij een voedselbank, of neem samen tennisles. Iets nieuws leren kan je helpen om dat warme, verliefde gevoel te heroveren.

2. Verras je partner met iets attents

Kleine verrassingen houden de spanning in stand en helpen je te voorkomen dat je in een sleur terecht komt. De mogelijkheden zijn eindeloos: trakteer je partner op een weekendje weg, breng ontbijt op bed, kook een speciale maaltijd of kom thuis met een klein cadeautje. Zorg ervoor dat je iets doet wat de ander zeker zal waarderen. Een klein, attent gebaar, heeft vaak een grote impact.

3. Ga met je partner op date

Tijdens de eerste dagen van een relatie ga je vaak op date. Het maken van afspraakjes zijn in het begin heel belangrijk om elkaar te leren kennen. Maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt het uitgaan voor koffie, naar de bioscoop of voor het diner vaak geruild voor het kijken naar de televisie en hangen op de bank. Versterk je relatie door zo vaak mogelijk samen quality time in te plannen en ga gewoon samen op een afspraakje. Zo breng je de spanning ook weer een beetje terug.

4. Praat met elkaar

Liefde is… je dag met elkaar delen. Praat samen over wat belangrijk is. Luister naar elkaar en uit je gevoelens. Maar zeg ook de romantische dingen die je vroeger zei tijdens die eerste dates. Stop niet met het uiten van je emoties en vertel je partner dat je van diegene houdt.

5. Bouw spanning op met berichtjes

Ben je op het werk of ga je net onderweg naar huis? Stuur de ander eens een sexy, lief of romantisch berichtje. Het sturen van sms’jes helpen om de spanning op te bouwen tot het moment wanneer je elkaar weer ziet. Vooral ondeugende en sexy berichtjes helpen alvast om het vuur in je relatie aan te wakkeren.

6. Word fysiek

Frequent lichamelijk contact geeft uitdrukking aan intimiteit en genegenheid, wat essentieel is voor een gezonde lange termijn relatie. Geef je partner eens wat vaker een knuffel, bijvoorbeeld als diegene thuiskomt of naar het werk gaat. Of zomaar, omdat je er zin in hebt. Raak de arm eens aan als je diegene passeert in de keuken. En lekker tegen elkaar aankruipen op de bank is tevens heel fijn en gezellig. Lichamelijk contact hoeft niet per se tot seks te leiden. Maar dat mag natuurlijk wel. Is je seksleven ondermaats en kun je daar niet heel goed mee omgaan? Dan kan Bachbloesem mix 41 helpen om dat gebrek aan verlangen weer te versterken.

7. Creëer samen doelen

Stel een aantal doelen die je met z'n tweeën kunt nastreven. Dit kan uiteraard van alles zijn, van het samen sparen voor een hypotheek tot het lopen van een marathon. Of misschien heb je wel wat reisbestemmingen die je samen wil bezoeken. Maak eens een koppel ‘bucket list’ en ga er samen voor. Gedeelde doelen zorgen voor teamwork en geven je dingen te doen én veel onderwerpen om over te praten.

8. Breng tijd door met andere koppels in een goede relatie

Breng eens wat tijd door met andere koppels die een goede, sterke relatie hebben. Dit kan namelijk je eigen relatie versterken. Positieve rolmodellen helpen je te inspireren en te motiveren om je relatie fris en spannend te houden.

9. Praat over je dromen en aspiraties

Toen je voor het eerst met elkaar uitging en elkaar leerde kennen, had je het waarschijnlijk over je aspiraties en dromen. Naarmate de tijd verstrijkt, worden dit soort gesprekken vaak vergeten. We nemen aan dat we alles weten over onze partner. Maak tijd om je doelen en toekomstige hoop te bespreken en help elkaar om deze dromen tot leven te brengen.

10. Blijf nieuwsgierig

Naarmate een relatie vordert, hebben mensen de neiging om het soort vragen dat ze elkaar stellen te veranderen. ‘Wat is je vroegste herinnering?’ wordt vervangen door: ‘Heb je eraan gedacht om melk te kopen?’ Geef het gesprek een positieve draai en vraag eens naar hoe de ander de dag heeft beleefd. Vraag eens naar vroeger of juist wat de mening is over actuele gebeurtenissen. Dat helpt om geïnteresseerd in elkaar te blijven en het vuur op te laden.

Nog even tot slot

Terwijl je je concentreert op je relatie, vergeet dan niet om voor jezelf te zorgen. Als je leven erg verweven is met dat van je partner, loop je het risico je eigen identiteit te verliezen. Zorg ervoor dat je eigen hobby's, vriendschappen en interesses behoudt. Het vestigen en behouden van autonomie en onafhankelijkheid zal je aantrekkingskracht op elkaar weer aanwakkeren. Bovendien heb je dan altijd gespreksstof voor als je samen bent.


Marie Pure

Andere artikelen


Jouw fouten als ouder

Jouw fouten als ouder

Kunnen we leren uit onze fouten en een sterkere, emotioneel gezondere band creëren met onze kinderen? Om je zwakke plekken te helpen identificeren, zijn hier enkele vaak voorkomende problemen die ouders maken.

Lees het volledig artikel

shutterstock_90897806

Scheiden doet lijden?

Wat doet een scheiding met kinderen en wat zijn de precieze gevolgen voor kinderen? Voor een kind verandert er na een scheiding plots veel. Wat zijn de gevolgen voor kinderen van gescheiden ouders?

Lees het volledig artikel

Waarom je niet de beste bent

Waarom je niet de beste bent

Wat zijn jouw doelen in het leven? Plan je rijk te zijn, een topvoetballer, een goede ouder of de eerste minister te worden? Hoe je ook je leven plant, vroeg of laat zal je obstakels tegenkomen die je voorkomen je doelen te bereiken.

Lees het volledig artikel

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Lees het volledig artikel

Verwacht jij te veel van anderen

Verwacht jij te veel van anderen?

Verwacht jij meer van anderen dan dat ze geven? Tekens dat je te veel vraagt – en hoe je dat patroon doorbreekt.

Lees het volledig artikel

examens stress © Foto ANP

Examens in zicht!

De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.

Lees het volledig artikel

Hoe irrationele angsten verslaan

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Lees het volledig artikel

Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? Het uitoefenen van yoga biedt veel voordelen. Het is een holistische praktijk die voordelig is op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Lees het volledig artikel

Gaat alles te snel voor jou

Gaat alles te snel voor jou

Ben je bezorgd dat de wereld te snel verandert? Dan ben je niet alleen: de technologie ontwikkelt zich voortdurend, en het is een uitdaging om met alles mee te zijn. Veel mensen – niet alleen de oudere generatie – zijn daarom angstig dat ze achterop zullen geraken.

Lees het volledig artikel

Feit of fictie Is het echt gezond

Feit of fictie? Is het echt gezond?

Er zijn te veel tegenstrijdige berichten rond gezondheidsadvies. Het zorgt voor te veel verwarring. Het ene jaar is boter slecht voor je, en margarine beter. Het jaar erop is het omgekeerd. Het ene artikel spreekt over een te zware belasting van je gewrichten bij het joggen; het andere artikel zegt dat het goed voor je is omdat het je botten versterkt.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2025 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....