Bachbloesemadvies

Bachbloesem mix 105

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Tips voor een autoreis met je hond

Tips voor een autoreis met je hond

Onze honden zijn deel van ons gezin, en zo zou het moeten zijn, dus wat gebeurt er als je erop uit wil trekken? Als je overweegt je hond mee te nemen op reis, of op gelijk welke soort autoreis, dan bereid je je best goed voor. Vooruit plannen is noodzakelijk dus hebben wie hier 11 tips samen gezet die ervoor zorgen dat zowel jij als je hond zo ontspannen mogelijk op reis kunnen gaan.

Voor je vertrekt

1. Wil je hond wel op reis?

Dit klinkt misschien gek, maar hoe zal je hond zich voelen als hij weg is van huis? Als je een nerveuze hond hebt, of een oudere hond die verkiest in het comfort van zijn thuis te blijven, dan is het misschien beter om een pet sitter in te huren, of een vriend te vragen om er op te passen. Gaat je hond niet graag op reis, dan zal hij niet genieten van kamperen of constant overal heen gesleurd te worden. Overweeg dan om het zonder je huisdier te doen.

2. Hoe gehoorzaam is je hond?

Als je hond ongehoorzaam of moeilijk onder controle te houden is, of hij wil niet terugkomen wanneer je hem loslaat, dan ga je niet veel plezier hebben aan een reisje samen. Je wilt toch niet in beschamende of gevaarlijke situatie terecht komen. Jij houdt van je hond, maar dat wil niet zeggen dat alle anderen dat ook zullen doen. Hopelijk kent je hond de basis gehoorzaamheidstechnieken en reageert hij goed op je bevelen. Anders is een ontspannen reis niet zo makkelijk.

3. Is het toegestaan een hond mee te nemen?

Wat je ook moet nagaan is of honden wel toegestaan zijn op de plek waar je naartoe gaat. Misschien ga je wel naar een camping of een cottage waar sommige soorten niet toegestaan zijn. Kan je hond ergens zijn behoefte doen? Ga je naar de kust, kan je dan zomaar overal met je hond heen? Welke bezienswaardigheden staan honden toe? Zal je hond aanvaard worden in restaurants, pubs? Je hond meenemen kan heel vermoeiend zijn en je kan je hond nooit onbewaakt laten in een tent, caravan, hotelkamer of huurhuisje. Dus denk daarover na.

4. Bekijk de lokale dierenartsen en kennels

Als het noodzakelijk is dat je eens een dag of nacht zonder je hond doorbrengt op reis, ga je best eens na welke de lokale opties zijn voor een verblijf van je hond. Dit boek je best goed op voorhand. Vooral tijdens de zomer en in het weekend.

Houd ook rekening met dierenartsen in de buurt waar je verblijft. Je weet nooit wanneer je die nodig hebt. Druk routeaanwijzingen en hun noodnummer af en bewaar dat in je handschoenenkastje. Neem de vaccinatiekaart van je hond mee en het adres en telefoonnummer van je vaste dierenarts.

5. Zorg dat je hond fit en gezond is voor je reist

Als een verantwoordelijk baasje is het logisch dat je huisdier al z’n prikken heeft ontvangen, ontwormd is en een vlooienbehandeling heeft gekregen (zeker als je rekening houdt met het voorkomen van teken en parasieten in bosrijke gebieden of gebieden met hoog gras). Alle honden moeten gechipt zijn de dag van vandaag, en het is een goed idee om je dierenverzekering aan te spreken voor je vertrekt.

6. Maak de valiezen van je hond

Je hond heeft niet veel nodig, maar wat hij nodig heeft is noodzakelijk. Maak een lijst en schrap alles wat je ingepakt hebt.

  • Eet- en waterkommetjes
  • Halsband en riem, kenteken
  • Mandje & hondenkussen
  • Handdoeken
  • Poepzakjes (zorg dat deze in iedere zak en tas zitten die je meehebt!)
  • Shampoo
  • Medicatie, indien nodig
  • Speeltjes – vooral als je hond graag op iets kauwt
  • Foto’s van je hond indien je die kwijtraakt
  • Hondenvoedsel (Probeer het dieet van je hond niet te veranderen op reis, of je krijgt een hond met een pijnlijke maag)
  • Snoepjes
  • Water

7. Wil je hond wel met de auto reizen?

Heeft je hond nog nooit met de auto gereisd, hoe weet je dan of die dat aankan? Sommige honden kunnen heel autoziek of angstig worden. Doe eens een test en rijd een paar keer zo ver mogelijk met je hond om de reactie te testen. Zorg voor een comfortabele plek in de auto en zorg dat ze veilig vastzitten – ofwel in een kooi ofwel in een harnas. Het is belangrijk dat de hond de chauffeur niet kan afleiden. Eens je op weg bent zal je elke paar uur eens moeten stoppen om ze hun behoefte te laten doen en eens goed te stretchen en wat te drinken.

Word je hond autoziek, probeer dan wat tijd te laten tussen het voederen en vertrekken met de auto. Is je hond angstig, dan kan je misschien een rustgevend middel krijgen van de dierenarts.

Heb je liever een natuurlijk product die je hond kalmeert tijdens het autorijden. Dan kunnen Bachbloesems daar ook bij helpen. Bachbloesem mix 105 helpt je hond rustig te blijven en niet in de war te geraken.

Wanneer je aangekomen bent

8. Verken de omgeving met je hond

Wanneer je op je bestemming arriveert, wandel dan wat rond met je hond zodat die de omgeving van zijn tijdelijke thuis wat kent. Er zal veel opgewonden gesnuffel zijn, dus wees er geduldig mee. Laat je hond niet alleen – zelfs niet om de auto uit te laden – tot hij gesetteld en tevreden is. Je hond zal angstig zijn als je hem achterlaat op een plek die hij niet kent.

9. Vervolg hun routines

Veel honden houden van routine. Ze weten wanneer ze gaan eten of snoepjes krijgen en wanneer ze gaan wandelen of in de tuin mogen. Probeer je zoveel mogelijk aan deze routines te houden. Als je daarbij het vaste mandje en kussen meeneemt voor je hond dan zal die beseffen dat niet alles is veranderd.

10. Je mag je niet laten gaan

Het gevaar van je te ontspannen terwijl je op reis bent is dat je niet meer waakzaam bent. Dit is hoe ongelukken gebeuren. Probeer waakzaam te zijn over de veiligheid van je hond. Je kent de omgeving waarin je verblijft niet, dus wees voorzichtig. De wegen zijn anders, misschien zijn er wel kliffen of een kustlijn die je niet kent, of grazende dieren die je hond nog nooit gezien heeft. Houd je aan de regels.

11. Water, water, overal water

Je zal schrikken van de hoeveelheid water je hond drinkt terwijl je aan het reizen bent. Neem overal waar je heen gaat water mee voor je hond en een reiskommetje. Laat nooit je hond in de auto, zelfs als het weer niet zo goed is, de auto kan snel warmer worden en dan zit je hond in een oven. Verduistering op de ramen is een goed idee, maar dat zal niet helpen als de zon uitzit en recht op je auto schijnt.

Ben je goed voorbereid, en denk je aan je hond bij alles wat je doet op reis, dan zal je een leuke tijd hebben. Wees veilig, en geniet!

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Het dieet van de sterren: een sterrendieet?

Is het komkommertijd in het wereldje van de televisiesterren of doen zij het gewoon om in de kijker te staan? Steeds meer en meer laten sterren hun gezicht linken aan bepaalde vormen van dieet. De bedoeling hiervan is natuurlijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om ook dit dieet te gaan volgen. Maar enig wantrouwen is hier wel op zijn plaats.

Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Hoe geef je je leven meer pit

Heb je het gevoel dat je altijd dezelfde dingen doet en nergens komt? Het komt vaak voor dat je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur.

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Loop jij een risico op een bore-out?

Heb jij last van een bore-out? Wanneer komt het voor en wat zijn de gevolgen? Klik hier om verder te lezen en meer te weten te komen over een bore-out.

6 tips om het sporten vol te houden

Er zijn wel tientallen redenen denkbaar om te stoppen met sporten. Ofwel zit het weer een poosje niet mee, ofwel heb je teveel werk ofwel ben je met teveel andere hobby’s bezig. Hier zijn enkele tips die het gemakkelijker maken om het sporten vol te houden.

    Perfectionisme aanpakken? 6 Tips tegen perfectionisme!

    Perfectionisme: het wordt meer en meer van mensen gevraagd terwijl men meer en meer inziet dat perfectionisme niet haalbaar is. Toch geraken heel wat mensen de pedalen kwijt omdat zij proberen de perfectie na te streven. 

    Tips voor een autoreis met je hond

    Tips voor een autoreis met je hond
    Tips voor een autoreis met je hond

    Onze honden zijn deel van ons gezin, en zo zou het moeten zijn, dus wat gebeurt er als je erop uit wil trekken? Als je overweegt je hond mee te nemen op reis, of op gelijk welke soort autoreis, dan bereid je je best goed voor. Vooruit plannen is noodzakelijk dus hebben wie hier 11 tips samen gezet die ervoor zorgen dat zowel jij als je hond zo ontspannen mogelijk op reis kunnen gaan.

    Voor je vertrekt

    1. Wil je hond wel op reis?

    Dit klinkt misschien gek, maar hoe zal je hond zich voelen als hij weg is van huis? Als je een nerveuze hond hebt, of een oudere hond die verkiest in het comfort van zijn thuis te blijven, dan is het misschien beter om een pet sitter in te huren, of een vriend te vragen om er op te passen. Gaat je hond niet graag op reis, dan zal hij niet genieten van kamperen of constant overal heen gesleurd te worden. Overweeg dan om het zonder je huisdier te doen.

    2. Hoe gehoorzaam is je hond?

    Als je hond ongehoorzaam of moeilijk onder controle te houden is, of hij wil niet terugkomen wanneer je hem loslaat, dan ga je niet veel plezier hebben aan een reisje samen. Je wilt toch niet in beschamende of gevaarlijke situatie terecht komen. Jij houdt van je hond, maar dat wil niet zeggen dat alle anderen dat ook zullen doen. Hopelijk kent je hond de basis gehoorzaamheidstechnieken en reageert hij goed op je bevelen. Anders is een ontspannen reis niet zo makkelijk.

    3. Is het toegestaan een hond mee te nemen?

    Wat je ook moet nagaan is of honden wel toegestaan zijn op de plek waar je naartoe gaat. Misschien ga je wel naar een camping of een cottage waar sommige soorten niet toegestaan zijn. Kan je hond ergens zijn behoefte doen? Ga je naar de kust, kan je dan zomaar overal met je hond heen? Welke bezienswaardigheden staan honden toe? Zal je hond aanvaard worden in restaurants, pubs? Je hond meenemen kan heel vermoeiend zijn en je kan je hond nooit onbewaakt laten in een tent, caravan, hotelkamer of huurhuisje. Dus denk daarover na.

    4. Bekijk de lokale dierenartsen en kennels

    Als het noodzakelijk is dat je eens een dag of nacht zonder je hond doorbrengt op reis, ga je best eens na welke de lokale opties zijn voor een verblijf van je hond. Dit boek je best goed op voorhand. Vooral tijdens de zomer en in het weekend.

    Houd ook rekening met dierenartsen in de buurt waar je verblijft. Je weet nooit wanneer je die nodig hebt. Druk routeaanwijzingen en hun noodnummer af en bewaar dat in je handschoenenkastje. Neem de vaccinatiekaart van je hond mee en het adres en telefoonnummer van je vaste dierenarts.

    5. Zorg dat je hond fit en gezond is voor je reist

    Als een verantwoordelijk baasje is het logisch dat je huisdier al z’n prikken heeft ontvangen, ontwormd is en een vlooienbehandeling heeft gekregen (zeker als je rekening houdt met het voorkomen van teken en parasieten in bosrijke gebieden of gebieden met hoog gras). Alle honden moeten gechipt zijn de dag van vandaag, en het is een goed idee om je dierenverzekering aan te spreken voor je vertrekt.

    6. Maak de valiezen van je hond

    Je hond heeft niet veel nodig, maar wat hij nodig heeft is noodzakelijk. Maak een lijst en schrap alles wat je ingepakt hebt.

    • Eet- en waterkommetjes
    • Halsband en riem, kenteken
    • Mandje & hondenkussen
    • Handdoeken
    • Poepzakjes (zorg dat deze in iedere zak en tas zitten die je meehebt!)
    • Shampoo
    • Medicatie, indien nodig
    • Speeltjes – vooral als je hond graag op iets kauwt
    • Foto’s van je hond indien je die kwijtraakt
    • Hondenvoedsel (Probeer het dieet van je hond niet te veranderen op reis, of je krijgt een hond met een pijnlijke maag)
    • Snoepjes
    • Water

    7. Wil je hond wel met de auto reizen?

    Heeft je hond nog nooit met de auto gereisd, hoe weet je dan of die dat aankan? Sommige honden kunnen heel autoziek of angstig worden. Doe eens een test en rijd een paar keer zo ver mogelijk met je hond om de reactie te testen. Zorg voor een comfortabele plek in de auto en zorg dat ze veilig vastzitten – ofwel in een kooi ofwel in een harnas. Het is belangrijk dat de hond de chauffeur niet kan afleiden. Eens je op weg bent zal je elke paar uur eens moeten stoppen om ze hun behoefte te laten doen en eens goed te stretchen en wat te drinken.

    Word je hond autoziek, probeer dan wat tijd te laten tussen het voederen en vertrekken met de auto. Is je hond angstig, dan kan je misschien een rustgevend middel krijgen van de dierenarts.

    Heb je liever een natuurlijk product die je hond kalmeert tijdens het autorijden. Dan kunnen Bachbloesems daar ook bij helpen. Bachbloesem mix 105 helpt je hond rustig te blijven en niet in de war te geraken.

    Wanneer je aangekomen bent

    8. Verken de omgeving met je hond

    Wanneer je op je bestemming arriveert, wandel dan wat rond met je hond zodat die de omgeving van zijn tijdelijke thuis wat kent. Er zal veel opgewonden gesnuffel zijn, dus wees er geduldig mee. Laat je hond niet alleen – zelfs niet om de auto uit te laden – tot hij gesetteld en tevreden is. Je hond zal angstig zijn als je hem achterlaat op een plek die hij niet kent.

    9. Vervolg hun routines

    Veel honden houden van routine. Ze weten wanneer ze gaan eten of snoepjes krijgen en wanneer ze gaan wandelen of in de tuin mogen. Probeer je zoveel mogelijk aan deze routines te houden. Als je daarbij het vaste mandje en kussen meeneemt voor je hond dan zal die beseffen dat niet alles is veranderd.

    10. Je mag je niet laten gaan

    Het gevaar van je te ontspannen terwijl je op reis bent is dat je niet meer waakzaam bent. Dit is hoe ongelukken gebeuren. Probeer waakzaam te zijn over de veiligheid van je hond. Je kent de omgeving waarin je verblijft niet, dus wees voorzichtig. De wegen zijn anders, misschien zijn er wel kliffen of een kustlijn die je niet kent, of grazende dieren die je hond nog nooit gezien heeft. Houd je aan de regels.

    11. Water, water, overal water

    Je zal schrikken van de hoeveelheid water je hond drinkt terwijl je aan het reizen bent. Neem overal waar je heen gaat water mee voor je hond en een reiskommetje. Laat nooit je hond in de auto, zelfs als het weer niet zo goed is, de auto kan snel warmer worden en dan zit je hond in een oven. Verduistering op de ramen is een goed idee, maar dat zal niet helpen als de zon uitzit en recht op je auto schijnt.

    Ben je goed voorbereid, en denk je aan je hond bij alles wat je doet op reis, dan zal je een leuke tijd hebben. Wees veilig, en geniet!




    Bachbloesem Mix 105: wagenziekte hond

    Bachbloesem mix 105 helpt je hond om:

    • Niet te panikeren
    • Emotionele schok van eerdere autoritten te overwinnen
    • Zich rustig te houden
    • Niet bang te zijn
    • Niet in de war te zijn
    • Niet gestresseerd te raken
    Klik hier en ontdek Bachbloesem mix 105
    Marie Pure

    Andere artikelen


    Omgaan met een narcistische pervert

    Omgaan met een narcistische pervert

    Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

    Lees het volledig artikel

    beyonce sterrendieet

    Het dieet van de sterren: een sterrendieet?

    Is het komkommertijd in het wereldje van de televisiesterren of doen zij het gewoon om in de kijker te staan? Steeds meer en meer laten sterren hun gezicht linken aan bepaalde vormen van dieet. De bedoeling hiervan is natuurlijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om ook dit dieet te gaan volgen. Maar enig wantrouwen is hier wel op zijn plaats.

    Lees het volledig artikel

    Loslaten een gids voor nabestaanden

    Loslaten: een gids voor nabestaanden

    Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

    Lees het volledig artikel

    Hoe geef je je leven meer pit

    Hoe geef je je leven meer pit

    Heb je het gevoel dat je altijd dezelfde dingen doet en nergens komt? Het komt vaak voor dat je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur.

    Lees het volledig artikel

    drinkgewoontes

    Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

    Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

    Lees het volledig artikel

    Hoe irrationele angsten verslaan

    Hoe irrationele angsten verslaan

    Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

    Lees het volledig artikel

    Laten we 2021 beter maken dan 2020

    Laten we 2021 beter maken dan 2020

    Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

    Lees het volledig artikel

    bore-out

    Loop jij een risico op een bore-out?

    Heb jij last van een bore-out? Wanneer komt het voor en wat zijn de gevolgen? Klik hier om verder te lezen en meer te weten te komen over een bore-out.

    Lees het volledig artikel

    Tips om het sporten vol te houden

    6 tips om het sporten vol te houden

    Er zijn wel tientallen redenen denkbaar om te stoppen met sporten. Ofwel zit het weer een poosje niet mee, ofwel heb je teveel werk ofwel ben je met teveel andere hobby’s bezig. Hier zijn enkele tips die het gemakkelijker maken om het sporten vol te houden.

      Lees het volledig artikel

      perfectionisme

      Perfectionisme aanpakken? 6 Tips tegen perfectionisme!

      Perfectionisme: het wordt meer en meer van mensen gevraagd terwijl men meer en meer inziet dat perfectionisme niet haalbaar is. Toch geraken heel wat mensen de pedalen kwijt omdat zij proberen de perfectie na te streven. 

      Lees het volledig artikel

      Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

      © 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

      ebook Bachbloesems voor dieren

      Gratis e-book "Bachbloesems voor dieren"


      In dit e-book leer je meer over hoe Bachbloesems bij dieren toegepast kunnen worden.

      Vul nu je e-mail adres in en download GRATIS het volledig nieuwe e-book "Bachbloesems voor dieren".