Bachbloesemadvies

Bachbloesem Mix 41

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Liefdesleven in verval?

Liefdesleven in verval

Is het feit of fictie dat, wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, of als je getrouwd of lang samen bent met iemand, je liefdesleven dan in verval is? Als je alles gelooft wat je ziet en leest in de media dan ga je waarschijnlijk akkoord dat je liefdesleven wel in verval móét zijn. De beelden die we zien in tv-programma’s en films laten ons geloven dat seks voor jonge mensen is. En dat wij, oudere mensen, een midlifecrisis hebben en elke avond onze pyjama aantrekken om te gaan slapen. In vele gevallen staat dit haaks op de realiteit.

Waarom zou je liefdesleven erop achteruit gaan?

Onderzoek heeft aangetoond dat in de VS de meeste mannen en vrouwen ouder dan 60 nog minstens twee tot drie keer per maand seksueel actief zijn. Dit is dus mogelijk nog frequenter dan hun kinderen en kleinkinderen! Het valt op dat deze respondenten seks ook een belangrijk onderdeel van het leven vinden. En de nadruk van het onderzoek lag op de kwaliteit van de ervaring boven de kwantiteit.

Hoe dan ook, het is een feit dat oudere mensen gezondheidsproblemen ervaren en dit kan een grote factor zijn in waarom ons seksleven erop achteruit gaat als we ouder worden. Sommige gezondheidsproblemen maken seks onmogelijk, of er is een verlies aan verlangen. Ook conflicten in een relatie kunnen het vlammetje van verlangen volledig doven. Dit kan compleet natuurlijk zijn – er wordt vanuit gegaan dat het afsluiten van de seksuele activiteit, in wat nu de middelbare leeftijd of de start van de perimenopauze voor vrouwen is, een onderdeel is van ons evolutionair verleden.

Inderdaad, dit basisgebrek aan verlangen heeft vast vele vrouwenlevens gered in het verleden. Tot in het nabije verleden was een zwangerschap heel gevaarlijk. Hoe ouder de vrouw was; hoe groter de kans op verwikkelingen. Vandaag betekent contraceptie dat seks voor het grootste deel zorgeloos kan zijn, maar helaas kan onze evolutionaire natuur zich niet zo snel aanpassen.

Daarbij leven we allemaal veel langer dan jaren geleden.

En natuurlijk zijn er nog andere factoren die je passie kunnen verzwakken. Vele mensen werken lange uren, of brengen hun werk (en stress) mee naar huis. Er is het moederschap en borstvoeding. Gezinnen met kinderen, huiswerk, naschoolse activiteiten en andere randzaken kunnen uitputting veroorzaken. Dan is er nog de verhoogde toegang tot porno, medicatie die onze seksdrift uitdooft en gewoonweg tot onverschilligheid leidt.

Waarom je liefdesleven niet in verval hoeft te zijn

Hoe ouder we worden, hoe beter we worden in bepaalde dingen. We zijn gepromoveerd op het werk omdat onze vaardigheden en ervaringen erop vooruit gegaan zijn. We hebben geleerd onze financiën te beheren, we leren beter rijden, koken, tuinieren, relaties onderhouden etc. Het is dan ook logisch dat, na vele jaren van oefenen, we ook beter worden in seks. We leren onze eigen seksuele voorkeuren beter kennen, en we hebben bestudeerd wat onze partner leuk en niet leuk vindt. We gaan ook meer tijd nemen om seksualiteit te verkennen en focussen eerder op het bevredigen van onze partners in plaats van onszelf.

Hoe weinig is te weinig?

Studies op mensen die al een heel lange tijd getrouwd zijn wijzen uit dat de frequentie van de intieme relaties slijten. Bij pasgetrouwde koppels is het alle hens aan dek, maar na enkele jaren, is er een stevige achteruitgang in frequentie. Blijkbaar is het zo dat één derde van de mensen tussen 18 en 59 jaar oud minder dan één keer per maand seks heeft (of helemaal niet omdat ze geen partner hebben) terwijl een ander derde het één keer per week doet. De rest heeft misschien twee keer per week seks, of een beetje meer.

Het is nutteloos je eigen situatie te vergelijken met die van iemand anders. Alles wat telt, is wat goed is voor je. Zelfs als je het nooit doet; als jullie je als koppel daar goed bij voelen, dan is het dat wat telt. Onderzoek wijst uit dat één op de zes Amerikaanse huwelijken seksloos zijn, maar zolang de huwelijken comfortabel en gelukkig blijven, wat is het probleem dan?

Zit er een wetenschap achter je verminderd libido?

Er is wat onderzoek geweest die vaststelt dat belangrijke stoffen in je hersenen van belang zijn als het op de achteruitgang van je libido aankomt. De intense, romantische fase van liefde drijft de dopamine op, het feelgood hormoon van het brein, en dit drijft op zijn beurt het testosteron en het libido op. Jammer genoeg dooft dit na enige tijd uit.

Is er simpelweg te veel keuze?

Recent onderzoek heeft bevonden dat er een afname is van seks bij jonge mensen omdat er simpelweg te veel keuze is. Onze voorouders hadden een beperkte groep om hun partner uit te kiezen en hadden misschien zelfs iemand die hen koppelde. Dezer dagen, met social media, dating apps, is ons vermogen om nieuwe mensen te ontmoeten vergroot. We worden overdonderd door potentiële partners en als puntje bij paaltje komt kiezen we niemand omdat we bang zijn een foute keuze te maken. Af en toe komt het voor in een relatie dat men bang is om dingen te missen en dit erodeert de seksuele tevredenheid bij de partner op de lange termijn.

Wees blij met wat je hebt

Het is nutteloos om een vergelijking te maken. Onderzoekers van The University of Colorado hebben bij meer dan 15.000 mensen gevraagd naar hun seksleven, en inderdaad, ze vonden een link tussen frequentie in seks en ‘gelukkig zijn’. Maar die link is niet wat je denkt. Het ‘gelukkig zijn’ was compleet relatief. Als mensen wisten dat anderen meer seks hadden dan hen, waren ze minder gelukkig. Het punt is, als beide partners in een relatie gelukkig zijn met de kwaliteit en de kwantiteit, dan is er helemaal geen probleem.

Lange ‘droogtes’ zonder seks zullen voorkomen en het is perfect normaal om pieken en dalen te hebben in je seksleven. Druk zetten op je partner om de hoeveelheid seks te verhogen zal je relatie niet beter maken, en kan zelfs leiden tot een verval in algemeen geluk. Koppels die knuffelen, kussen en leuke ervaringen delen zijn goed in conflicten bijleggen.

Wees gerust! Het kan verbeteren

Het is een feit dat vele koppels (een vorm van) seks kunnen blijven hebben tot op hun oude leeftijd. Medische experts zeggen dat een bevredigend seksleven belangrijk is voor gezondheid en welzijn wat de leeftijd ook is. Oudere volwassenen die seksueel actief zijn, leven een langer en gezonder leven. Als mensen zijn onze hersens geoptimaliseerd voor liefde, niet alleen passie, en seksuele relaties met iemand waarvan we houden zijn altijd het meest bevredigend. Als je een dynamisch seksleven wil hebben - en dat is zeker mogelijk - dan moet je eerst nagaan waarom je liefdesleven erop achteruit gaat. Daarna moet je stappen ondernemen om je libido een boost te geven.

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Hoe je jouw waarde bewijst

Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.

Waarom het nooit te laat is te veranderen

Mensen denken altijd: zo ben ik gewoon. Ik ben niet goed in ‘X’, dat is gewoon hoe ik ben. Enkele redenen waarom het nooit te laat is te veranderen. 

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan?

Miljoenen mensen die maandenlang thuis hebben gezeten, worden nu teruggeroepen naar het werk. Anderen, die gedurende de lockdown vanuit huis hebben gewerkt, keren ook weer terug naar kantoor. Sommige banen zijn gewoonweg verdwenen: veel mensen worden geconfronteerd met ontslag en zullen te maken krijgen met het zoeken naar werk. Het is een hele uitdaging om na een ongekende tijd thuis weer aan het werk te gaan.

Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen?

Waarom voel je vlinders aan het begin van een nieuwe romance, en hoe kun je de vlam in een langdurige relatie brandend houden als de eerste vonk begint te vervagen? Aan het begin van een nieuwe relatie ben je echt helemaal in de wolken met dat ‘first-date’ vlindergevoel in je buik. 

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wie kent het spelletje niet? Ik ga op reis en ik neem mee. Echter, deze tijd van het jaar is het pure realiteit om te overwegen wat je wel of niet meeneemt op reis.

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Hoe toxisch gedrag spotten

Je ziet vaak beschuldigingen van “toxisch” gedrag in deze tijden, maar wat betekent het eigenlijk? Je bent sowieso al eens iemand tegengekomen die aan de beschrijving voldoet.

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan?

De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?

Liefdesleven in verval?

Liefdesleven in verval?
Liefdesleven in verval

Is het feit of fictie dat, wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, of als je getrouwd of lang samen bent met iemand, je liefdesleven dan in verval is? Als je alles gelooft wat je ziet en leest in de media dan ga je waarschijnlijk akkoord dat je liefdesleven wel in verval móét zijn. De beelden die we zien in tv-programma’s en films laten ons geloven dat seks voor jonge mensen is. En dat wij, oudere mensen, een midlifecrisis hebben en elke avond onze pyjama aantrekken om te gaan slapen. In vele gevallen staat dit haaks op de realiteit.

Waarom zou je liefdesleven erop achteruit gaan?

Onderzoek heeft aangetoond dat in de VS de meeste mannen en vrouwen ouder dan 60 nog minstens twee tot drie keer per maand seksueel actief zijn. Dit is dus mogelijk nog frequenter dan hun kinderen en kleinkinderen! Het valt op dat deze respondenten seks ook een belangrijk onderdeel van het leven vinden. En de nadruk van het onderzoek lag op de kwaliteit van de ervaring boven de kwantiteit.

Hoe dan ook, het is een feit dat oudere mensen gezondheidsproblemen ervaren en dit kan een grote factor zijn in waarom ons seksleven erop achteruit gaat als we ouder worden. Sommige gezondheidsproblemen maken seks onmogelijk, of er is een verlies aan verlangen. Ook conflicten in een relatie kunnen het vlammetje van verlangen volledig doven. Dit kan compleet natuurlijk zijn – er wordt vanuit gegaan dat het afsluiten van de seksuele activiteit, in wat nu de middelbare leeftijd of de start van de perimenopauze voor vrouwen is, een onderdeel is van ons evolutionair verleden.

Inderdaad, dit basisgebrek aan verlangen heeft vast vele vrouwenlevens gered in het verleden. Tot in het nabije verleden was een zwangerschap heel gevaarlijk. Hoe ouder de vrouw was; hoe groter de kans op verwikkelingen. Vandaag betekent contraceptie dat seks voor het grootste deel zorgeloos kan zijn, maar helaas kan onze evolutionaire natuur zich niet zo snel aanpassen.

Daarbij leven we allemaal veel langer dan jaren geleden.

En natuurlijk zijn er nog andere factoren die je passie kunnen verzwakken. Vele mensen werken lange uren, of brengen hun werk (en stress) mee naar huis. Er is het moederschap en borstvoeding. Gezinnen met kinderen, huiswerk, naschoolse activiteiten en andere randzaken kunnen uitputting veroorzaken. Dan is er nog de verhoogde toegang tot porno, medicatie die onze seksdrift uitdooft en gewoonweg tot onverschilligheid leidt.

Waarom je liefdesleven niet in verval hoeft te zijn

Hoe ouder we worden, hoe beter we worden in bepaalde dingen. We zijn gepromoveerd op het werk omdat onze vaardigheden en ervaringen erop vooruit gegaan zijn. We hebben geleerd onze financiën te beheren, we leren beter rijden, koken, tuinieren, relaties onderhouden etc. Het is dan ook logisch dat, na vele jaren van oefenen, we ook beter worden in seks. We leren onze eigen seksuele voorkeuren beter kennen, en we hebben bestudeerd wat onze partner leuk en niet leuk vindt. We gaan ook meer tijd nemen om seksualiteit te verkennen en focussen eerder op het bevredigen van onze partners in plaats van onszelf.

Hoe weinig is te weinig?

Studies op mensen die al een heel lange tijd getrouwd zijn wijzen uit dat de frequentie van de intieme relaties slijten. Bij pasgetrouwde koppels is het alle hens aan dek, maar na enkele jaren, is er een stevige achteruitgang in frequentie. Blijkbaar is het zo dat één derde van de mensen tussen 18 en 59 jaar oud minder dan één keer per maand seks heeft (of helemaal niet omdat ze geen partner hebben) terwijl een ander derde het één keer per week doet. De rest heeft misschien twee keer per week seks, of een beetje meer.

Het is nutteloos je eigen situatie te vergelijken met die van iemand anders. Alles wat telt, is wat goed is voor je. Zelfs als je het nooit doet; als jullie je als koppel daar goed bij voelen, dan is het dat wat telt. Onderzoek wijst uit dat één op de zes Amerikaanse huwelijken seksloos zijn, maar zolang de huwelijken comfortabel en gelukkig blijven, wat is het probleem dan?

Zit er een wetenschap achter je verminderd libido?

Er is wat onderzoek geweest die vaststelt dat belangrijke stoffen in je hersenen van belang zijn als het op de achteruitgang van je libido aankomt. De intense, romantische fase van liefde drijft de dopamine op, het feelgood hormoon van het brein, en dit drijft op zijn beurt het testosteron en het libido op. Jammer genoeg dooft dit na enige tijd uit.

Is er simpelweg te veel keuze?

Recent onderzoek heeft bevonden dat er een afname is van seks bij jonge mensen omdat er simpelweg te veel keuze is. Onze voorouders hadden een beperkte groep om hun partner uit te kiezen en hadden misschien zelfs iemand die hen koppelde. Dezer dagen, met social media, dating apps, is ons vermogen om nieuwe mensen te ontmoeten vergroot. We worden overdonderd door potentiële partners en als puntje bij paaltje komt kiezen we niemand omdat we bang zijn een foute keuze te maken. Af en toe komt het voor in een relatie dat men bang is om dingen te missen en dit erodeert de seksuele tevredenheid bij de partner op de lange termijn.

Wees blij met wat je hebt

Het is nutteloos om een vergelijking te maken. Onderzoekers van The University of Colorado hebben bij meer dan 15.000 mensen gevraagd naar hun seksleven, en inderdaad, ze vonden een link tussen frequentie in seks en ‘gelukkig zijn’. Maar die link is niet wat je denkt. Het ‘gelukkig zijn’ was compleet relatief. Als mensen wisten dat anderen meer seks hadden dan hen, waren ze minder gelukkig. Het punt is, als beide partners in een relatie gelukkig zijn met de kwaliteit en de kwantiteit, dan is er helemaal geen probleem.

Lange ‘droogtes’ zonder seks zullen voorkomen en het is perfect normaal om pieken en dalen te hebben in je seksleven. Druk zetten op je partner om de hoeveelheid seks te verhogen zal je relatie niet beter maken, en kan zelfs leiden tot een verval in algemeen geluk. Koppels die knuffelen, kussen en leuke ervaringen delen zijn goed in conflicten bijleggen.

Wees gerust! Het kan verbeteren

Het is een feit dat vele koppels (een vorm van) seks kunnen blijven hebben tot op hun oude leeftijd. Medische experts zeggen dat een bevredigend seksleven belangrijk is voor gezondheid en welzijn wat de leeftijd ook is. Oudere volwassenen die seksueel actief zijn, leven een langer en gezonder leven. Als mensen zijn onze hersens geoptimaliseerd voor liefde, niet alleen passie, en seksuele relaties met iemand waarvan we houden zijn altijd het meest bevredigend. Als je een dynamisch seksleven wil hebben - en dat is zeker mogelijk - dan moet je eerst nagaan waarom je liefdesleven erop achteruit gaat. Daarna moet je stappen ondernemen om je libido een boost te geven.




Bachbloesem Mix 41: Libido

Bachbloesem mix 41 helpt om:

  • je libido te verhogen
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
  • neerslachtigheid en bange gevoelens te overwinnen
  • stress te verminderen
  • emotionele schok door nare ervaringen te verwerken
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 41
Marie Pure

Andere artikelen


Hoe je jouw waarde bewijst

Hoe je jouw waarde bewijst

Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.

Lees het volledig artikel

Waarom het nooit te laat is te veranderen

Waarom het nooit te laat is te veranderen

Mensen denken altijd: zo ben ik gewoon. Ik ben niet goed in ‘X’, dat is gewoon hoe ik ben. Enkele redenen waarom het nooit te laat is te veranderen. 

Lees het volledig artikel

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan?

Miljoenen mensen die maandenlang thuis hebben gezeten, worden nu teruggeroepen naar het werk. Anderen, die gedurende de lockdown vanuit huis hebben gewerkt, keren ook weer terug naar kantoor. Sommige banen zijn gewoonweg verdwenen: veel mensen worden geconfronteerd met ontslag en zullen te maken krijgen met het zoeken naar werk. Het is een hele uitdaging om na een ongekende tijd thuis weer aan het werk te gaan.

Lees het volledig artikel

Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen

Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen?

Waarom voel je vlinders aan het begin van een nieuwe romance, en hoe kun je de vlam in een langdurige relatie brandend houden als de eerste vonk begint te vervagen? Aan het begin van een nieuwe relatie ben je echt helemaal in de wolken met dat ‘first-date’ vlindergevoel in je buik. 

Lees het volledig artikel

op reis

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wie kent het spelletje niet? Ik ga op reis en ik neem mee. Echter, deze tijd van het jaar is het pure realiteit om te overwegen wat je wel of niet meeneemt op reis.

Lees het volledig artikel

gameverslaving

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Lees het volledig artikel

Omgaan met een narcistische pervert

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Lees het volledig artikel

allergie

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Lees het volledig artikel

Hoe toxisch gedrag spotten

Hoe toxisch gedrag spotten

Je ziet vaak beschuldigingen van “toxisch” gedrag in deze tijden, maar wat betekent het eigenlijk? Je bent sowieso al eens iemand tegengekomen die aan de beschrijving voldoet.

Lees het volledig artikel

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan?

De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2025 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....