Bachbloesemadvies

Bachbloesem Mix 98

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Hoe kalm blijven tijdens het rijden

Hoe kalm blijven tijdens het rijden

We moeten volledig gefocust zijn tijdens het rijden, dus het is essentieel om onze stressniveaus te verlagen en kalm te blijven. Of je nu angstig, geïrriteerd of ontspannen bent, je emoties beïnvloeden je rijgedrag en reacties. Laat daarom nooit je emoties je acties als bestuurder controleren, want dit kan jou, eventuele passagiers en andere weggebruikers in gevaar brengen.

Je hebt geen controle over de omstandigheden op de weg, maar je kunt wel je reacties daarop bepalen. Hier zijn enkele tips om je te helpen geduldig te zijn, kalm te blijven en veiliger te rijden.

1. Pas je houding aan

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een goede houding is essentieel om het stressniveau tijdens het rijden te verlagen. Als je bijvoorbeeld merkt dat je gebogen over het stuur zit en het stevig vasthoudt, ontspan dan je vingers en handen een beetje en leun achterover.

Pas de hoek van je stoel aan naar een comfortabele positie. Ideaal is een hoek van iets meer dan 90 graden. Als je rug pijn begint te doen, ontspan dan de spanning door je ruggengraat te strekken.

Probeer de achteruitkijkspiegel tijdelijk te kantelen, zodat je je ruggengraat moet strekken om te zien wat er achter je gebeurt. En wanneer je bij een rood stoplicht staat, maak er dan een gewoonte van om je armen en schouders te strekken om de spanning in de spieren te verlichten.


2. Blijf gefocust en vergeet je zorgen

De meesten van ons hebben stress en zorgen in ons leven, maar als je achter het stuur zit, probeer dan niet afgeleid te worden door zorgen over thuis of je werk. Houd bijvoorbeeld je telefoon uit het zicht.

Verlaag je snelheid als dat nodig is - hoe hoger je snelheid, hoe meer informatie je moet verwerken tijdens het rijden. Ontspanningsoefeningen of luisteren naar podcasts kunnen je ook helpen om kalm te blijven. Daarnaast kan Bachbloesemmix 71 je helpen om je minder geïrriteerd en nerveus te voelen tijdens het rijden.

3. Luister naar muziek

Muziek beïnvloedt zowel onze emoties als ons lichaam, dus het is essentieel om de juiste muziek te kiezen om naar te luisteren tijdens het rijden. Opzwepende muziek kan je alerter maken en je helpen je beter te concentreren, terwijl langzamere nummers kalmerend en ontspannend zijn, waardoor je je minder gestrest voelt.

De beste muziek voor een chauffeur is misschien wel muziek die niet te veel inspanning van de luisteraar vraagt. Dus zoek wat popmuziek op de radio of luister naar je favoriete afspeellijst tijdens het rijden.

4. Haal diep adem

Diep ademhalen is een geweldige manier om te ontspannen als je je gespannen voelt tijdens het rijden. Een paar keer diep ademhalen verhoogt de zuurstoftoevoer naar de hersenen en helpt je om je rustiger te voelen. Adem diep in door je neus en vul je longen met lucht, adem dan uit door je mond. Herhaal dit tot tien keer om zowel je geest als je lichaam te ontspannen en te voorkomen dat angst of stress zich opstapelt.

5. Neem ruim de tijd

Geef jezelf voldoende tijd voor je rit om te voorkomen dat je te hard rijdt en de druk en stress om op tijd te zijn te vermijden. Als je naar een nieuwe bestemming reist, plan dan je route zodat je eventuele vertragingen door wegwerkzaamheden of druk verkeer kunt vermijden.

6. Vermijd agressieve chauffeurs

Als je een weggebruiker ziet die agressief rijdt, laat dan meer ruimte tussen je auto en die van hen. Als iemand achter je aan zit en probeert je in te halen, laat ze dan voorbij. Reageer niet door plotseling te remmen, gas te geven of uit te wijken, want dit brengt jou en andere weggebruikers in gevaar. Roekeloze bestuurders kunnen elke weggebruiker stress bezorgen, dus het is het beste om ze te vermijden om kalm te blijven en het risico op ongelukken te verminderen.

7. Wees beleefd tegenover andere chauffeurs

  • Gebruik je claxon niet ongepast! Het is bedoeld om andere bestuurders, weggebruikers en voetgangers te waarschuwen voor gevaren, niet om irritatie uit te drukken. Als je je claxon uit frustratie gebruikt tegen een andere bestuurder, kun je een boete krijgen. Als je naar anderen claxonneert, maak je ze gestrest en verhoog je hun angst, wat het risico voor alle weggebruikers vergroot.
  • Op de snelweg, geef ruim van tevoren aan dat je van rijstrook gaat veranderen en kijk vooruit om te zien of er voertuigen invoegen. Bumperkleven is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersagressie, dus geef andere bestuurders voldoende ruimte.
  • Als een andere bestuurder boos lijkt door jouw rijgedrag, reageer dan positief. Het kan helpen om de situatie te kalmeren als je kunt aangeven dat het je spijt!
  • Wees altijd beleefd, zelfs als andere bestuurders dat niet zijn. En probeer oogcontact met een boze weggebruiker te vermijden.

8. Neem een pauze

Als je je overweldigd voelt door stress tijdens het rijden, is een van de beste dingen die je kunt doen een veilige plek zoeken om te stoppen en een pauze te nemen. Negatieve gevoelens kunnen je rijvaardigheid beïnvloeden, dus neem een paar minuten om je hoofd leeg te maken en zowel mentaal als fysiek te kalmeren.

Voor langere ritten adviseert de Wegcode dat je niet langer dan twee uur moet rijden zonder pauze. Probeer dus elke twee uur minstens 15 minuten te pauzeren.

Een laatste gedachte

Hoe hard we ook proberen, we kunnen allemaal op sommige momenten gestrest raken - en als je merkt dat je geagiteerd raakt wanneer je achter het stuur zit, is het essentieel om actie te ondernemen en jezelf te kalmeren.

De volgende tips helpen om stress te verlichten en je snel te kalmeren:

  • Ten eerste, als het mogelijk is, stop aan de kant van de weg en neem een pauze.
  • Haal een paar keer diep adem en tel langzaam tot tien.
  • Haal iets te eten of maak een korte wandeling om je hoofd leeg te maken.

Veilige reis!

 

Sources:

https://www.safedrivingforlife.info/blog/cars/best-strategies-overcome-anxiety-when-you-drive/

https://www.rac.co.uk/drive/advice/driving-advice/scared-of-driving/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Is het OCD? Kom het hier te weten!

Je hoort vaak mensen al grappend beweren dat ze OCD hebben omdat ze hun huis tot in de puntjes schoon willen houden. Obsessive Compulsive Disorder (of een obsessief compulsieve stoornis) is een stresserende en slopende mentale stoornis met een brede waaier aan symptomen.

Het mysterie van de buikomtrek

Er is de laatste tijd nogal wat te doen over de buikomtrek. Daar waar vroeger de BMI-index zowat de gezondheidsbarometer was, lijkt dit plotseling veranderd te zijn. Momenteel moet die BMI blijkbaar de duimen leggen tegenover de buikomtrek. Maar gaat het hier nu om een nieuwe hype, of is die omtrek plots zo belangrijk?

Thuis met een depressie

Wie het slachtoffer wordt van een depressie wordt doorgaans thuis gezet. Zeker wanneer de oorzaak van de depressie op de werkvloer moet gezocht worden, opteert men er voor om de patiënt thuis te laten. Maar meer en meer begint men zich af te vragen of dit wel de ideale oplossing is.

Tekenen dat je afglijdt in een burn-out

Stress overheerst soms in onze samenleving. Om te voorkomen dat de stress je helemaal opvreet, is het heel verstandig om de tekenen ervan te herkennen, voordat je in een burn-out of een bore-out terecht komt.

5 tips om gezond de herfst te doorspartelen

Hij heeft een hele poos op zich laten wachten, maar de laatste dagen kunnen we er niet meer onderuit: de herfst is in het land. De herfst wordt ook wel een overgangsseizoen genoemd. Langzaam aan bereidt de herfst ons voor op de overgang van lange en warme dagen naar koude en korte dagen.

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Rijangst op de snelweg

De plaats bij uitstek waar rijangst zich uit, is op de snelweg. Nochtans is een snelweg een plaats waar je alleen maar rechtdoor moet rijden. Meestal is de snelheid die men aanhoudt op de snelweg de boosdoener voor de rijangst.

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Zet je seksleven je relatie op het spel?

Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.

Hoe kalm blijven tijdens het rijden

Hoe kalm blijven tijdens het rijden
Hoe kalm blijven tijdens het rijden

We moeten volledig gefocust zijn tijdens het rijden, dus het is essentieel om onze stressniveaus te verlagen en kalm te blijven. Of je nu angstig, geïrriteerd of ontspannen bent, je emoties beïnvloeden je rijgedrag en reacties. Laat daarom nooit je emoties je acties als bestuurder controleren, want dit kan jou, eventuele passagiers en andere weggebruikers in gevaar brengen.

Je hebt geen controle over de omstandigheden op de weg, maar je kunt wel je reacties daarop bepalen. Hier zijn enkele tips om je te helpen geduldig te zijn, kalm te blijven en veiliger te rijden.

1. Pas je houding aan

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een goede houding is essentieel om het stressniveau tijdens het rijden te verlagen. Als je bijvoorbeeld merkt dat je gebogen over het stuur zit en het stevig vasthoudt, ontspan dan je vingers en handen een beetje en leun achterover.

Pas de hoek van je stoel aan naar een comfortabele positie. Ideaal is een hoek van iets meer dan 90 graden. Als je rug pijn begint te doen, ontspan dan de spanning door je ruggengraat te strekken.

Probeer de achteruitkijkspiegel tijdelijk te kantelen, zodat je je ruggengraat moet strekken om te zien wat er achter je gebeurt. En wanneer je bij een rood stoplicht staat, maak er dan een gewoonte van om je armen en schouders te strekken om de spanning in de spieren te verlichten.

Bachbloesem Mix 98: Vertrouwen in de auto

Bachbloesem mix 98 helpt om:

  • Geen schrik meer te hebben om in de auto te stappen
  • Te geloven in je eigen kunnen
  • Diepgaande emotionele gebeurtenis los te laten
  • Rustig te blijven in het verkeer
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 98

2. Blijf gefocust en vergeet je zorgen

De meesten van ons hebben stress en zorgen in ons leven, maar als je achter het stuur zit, probeer dan niet afgeleid te worden door zorgen over thuis of je werk. Houd bijvoorbeeld je telefoon uit het zicht.

Verlaag je snelheid als dat nodig is - hoe hoger je snelheid, hoe meer informatie je moet verwerken tijdens het rijden. Ontspanningsoefeningen of luisteren naar podcasts kunnen je ook helpen om kalm te blijven. Daarnaast kan Bachbloesemmix 71 je helpen om je minder geïrriteerd en nerveus te voelen tijdens het rijden.

3. Luister naar muziek

Muziek beïnvloedt zowel onze emoties als ons lichaam, dus het is essentieel om de juiste muziek te kiezen om naar te luisteren tijdens het rijden. Opzwepende muziek kan je alerter maken en je helpen je beter te concentreren, terwijl langzamere nummers kalmerend en ontspannend zijn, waardoor je je minder gestrest voelt.

De beste muziek voor een chauffeur is misschien wel muziek die niet te veel inspanning van de luisteraar vraagt. Dus zoek wat popmuziek op de radio of luister naar je favoriete afspeellijst tijdens het rijden.

4. Haal diep adem

Diep ademhalen is een geweldige manier om te ontspannen als je je gespannen voelt tijdens het rijden. Een paar keer diep ademhalen verhoogt de zuurstoftoevoer naar de hersenen en helpt je om je rustiger te voelen. Adem diep in door je neus en vul je longen met lucht, adem dan uit door je mond. Herhaal dit tot tien keer om zowel je geest als je lichaam te ontspannen en te voorkomen dat angst of stress zich opstapelt.

5. Neem ruim de tijd

Geef jezelf voldoende tijd voor je rit om te voorkomen dat je te hard rijdt en de druk en stress om op tijd te zijn te vermijden. Als je naar een nieuwe bestemming reist, plan dan je route zodat je eventuele vertragingen door wegwerkzaamheden of druk verkeer kunt vermijden.

6. Vermijd agressieve chauffeurs

Als je een weggebruiker ziet die agressief rijdt, laat dan meer ruimte tussen je auto en die van hen. Als iemand achter je aan zit en probeert je in te halen, laat ze dan voorbij. Reageer niet door plotseling te remmen, gas te geven of uit te wijken, want dit brengt jou en andere weggebruikers in gevaar. Roekeloze bestuurders kunnen elke weggebruiker stress bezorgen, dus het is het beste om ze te vermijden om kalm te blijven en het risico op ongelukken te verminderen.

7. Wees beleefd tegenover andere chauffeurs

  • Gebruik je claxon niet ongepast! Het is bedoeld om andere bestuurders, weggebruikers en voetgangers te waarschuwen voor gevaren, niet om irritatie uit te drukken. Als je je claxon uit frustratie gebruikt tegen een andere bestuurder, kun je een boete krijgen. Als je naar anderen claxonneert, maak je ze gestrest en verhoog je hun angst, wat het risico voor alle weggebruikers vergroot.
  • Op de snelweg, geef ruim van tevoren aan dat je van rijstrook gaat veranderen en kijk vooruit om te zien of er voertuigen invoegen. Bumperkleven is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersagressie, dus geef andere bestuurders voldoende ruimte.
  • Als een andere bestuurder boos lijkt door jouw rijgedrag, reageer dan positief. Het kan helpen om de situatie te kalmeren als je kunt aangeven dat het je spijt!
  • Wees altijd beleefd, zelfs als andere bestuurders dat niet zijn. En probeer oogcontact met een boze weggebruiker te vermijden.

8. Neem een pauze

Als je je overweldigd voelt door stress tijdens het rijden, is een van de beste dingen die je kunt doen een veilige plek zoeken om te stoppen en een pauze te nemen. Negatieve gevoelens kunnen je rijvaardigheid beïnvloeden, dus neem een paar minuten om je hoofd leeg te maken en zowel mentaal als fysiek te kalmeren.

Voor langere ritten adviseert de Wegcode dat je niet langer dan twee uur moet rijden zonder pauze. Probeer dus elke twee uur minstens 15 minuten te pauzeren.

Een laatste gedachte

Hoe hard we ook proberen, we kunnen allemaal op sommige momenten gestrest raken - en als je merkt dat je geagiteerd raakt wanneer je achter het stuur zit, is het essentieel om actie te ondernemen en jezelf te kalmeren.

De volgende tips helpen om stress te verlichten en je snel te kalmeren:

  • Ten eerste, als het mogelijk is, stop aan de kant van de weg en neem een pauze.
  • Haal een paar keer diep adem en tel langzaam tot tien.
  • Haal iets te eten of maak een korte wandeling om je hoofd leeg te maken.

Veilige reis!

 

Sources:

https://www.safedrivingforlife.info/blog/cars/best-strategies-overcome-anxiety-when-you-drive/

https://www.rac.co.uk/drive/advice/driving-advice/scared-of-driving/


Marie Pure

Andere artikelen


Is het OCD Kom het hier te weten!

Is het OCD? Kom het hier te weten!

Je hoort vaak mensen al grappend beweren dat ze OCD hebben omdat ze hun huis tot in de puntjes schoon willen houden. Obsessive Compulsive Disorder (of een obsessief compulsieve stoornis) is een stresserende en slopende mentale stoornis met een brede waaier aan symptomen.

Lees het volledig artikel

buikomtrek

Het mysterie van de buikomtrek

Er is de laatste tijd nogal wat te doen over de buikomtrek. Daar waar vroeger de BMI-index zowat de gezondheidsbarometer was, lijkt dit plotseling veranderd te zijn. Momenteel moet die BMI blijkbaar de duimen leggen tegenover de buikomtrek. Maar gaat het hier nu om een nieuwe hype, of is die omtrek plots zo belangrijk?

Lees het volledig artikel

Thuis met een depressie

Thuis met een depressie

Wie het slachtoffer wordt van een depressie wordt doorgaans thuis gezet. Zeker wanneer de oorzaak van de depressie op de werkvloer moet gezocht worden, opteert men er voor om de patiënt thuis te laten. Maar meer en meer begint men zich af te vragen of dit wel de ideale oplossing is.

Lees het volledig artikel

Tekenen dat je afglijdt in een burn-out

Tekenen dat je afglijdt in een burn-out

Stress overheerst soms in onze samenleving. Om te voorkomen dat de stress je helemaal opvreet, is het heel verstandig om de tekenen ervan te herkennen, voordat je in een burn-out of een bore-out terecht komt.

Lees het volledig artikel

herfst

5 tips om gezond de herfst te doorspartelen

Hij heeft een hele poos op zich laten wachten, maar de laatste dagen kunnen we er niet meer onderuit: de herfst is in het land. De herfst wordt ook wel een overgangsseizoen genoemd. Langzaam aan bereidt de herfst ons voor op de overgang van lange en warme dagen naar koude en korte dagen.

Lees het volledig artikel

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Lees het volledig artikel

gewichtstoename

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Lees het volledig artikel

Rijangst op de snelweg

Rijangst op de snelweg

De plaats bij uitstek waar rijangst zich uit, is op de snelweg. Nochtans is een snelweg een plaats waar je alleen maar rechtdoor moet rijden. Meestal is de snelheid die men aanhoudt op de snelweg de boosdoener voor de rijangst.

Lees het volledig artikel

Geven we te snel een etiket

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Lees het volledig artikel

Zet je seksleven je relatie op het spel

Zet je seksleven je relatie op het spel?

Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....